Αυτό που μπορούμε να κάνουμε μαζί

Κάθε φορά που μία επιχείρηση διανύει μια μεταβατική περίοδο ή υφίσταται αλλαγές, το κριτήριο επιτυχίας ή αποτυχίας είναι πάντα οι άνθρωποι. Αν οι άνθρωποι συνεργαστούν, τότε η μετάβαση και η αλλαγή στη φιλοσοφία, την κουλτούρα ή το επιχειρησιακό μοντέλο θα είναι επιτυχημένη, ενώ το αποτέλεσμα θα βελτιώσει όχι μόνο την επιχείρηση, αλλά και τους ίδιους τους ανθρώπους της.

Με τη Συνεργασία (Collaboration) των ανθρώπων, τα όρια της παραγωγικότητας και της αποτελεσματικότητας εκτείνονται ή και καταργούνται, μεταμορφώνοντας τον τρόπο που εργαζόμαστε. Στο σύγχρονο, διεθνοποιημένο αλλά και ανασφαλές οικονομικό περιβάλλον, η συνεργασία και η σύγκλιση -ανθρώπων, ιδεών, τεχνολογιών- αποτελεί το καλύτερο επιχείρημα για ταχύτερη επίτευξη των επιχειρησιακών στόχων της επιχείρησης: Ευελιξία, αύξηση της παραγωγικότητας, μείωση των λειτουργικών εξόδων, αλλά και καινοτομία.

Collaboration είναι το συγκριτικό (ή ασύγκριτο) πλεονέκτημα να χρησιμοποιείς την καινοτομία στην καθημερινή σου εργασία. Να επιταχύνεις τους ρυθμούς ανάπτυξης της επιχείρησής σου. Να αλλάξεις το επιχειρησιακό σου μοντέλο, ενδυναμώνοντας την επικοινωνία των εργαζομένων με τους πελάτες. Να βελτιώσεις την ποιότητα των υπηρεσιών που προσφέρεις, αλλά και την ταχύτητα με την οποία τις προσφέρεις, κάνοντας τους πελάτες πιο ικανοποιημένους.

Το Collaboration βασίζεται στην ανεξάντλητη, τη διευρυμένη Συνεργασία των Ανθρώπων. Είναι μία σύνθεση από τελείως διαφορετικές απόψεις που προέρχονται από ανθρώπους με διαφορετική κουλτούρα, διαφορετικές εμπειρίες, ίσως και από άλλους πολιτισμούς. Το πλεονέκτημα του Collaboration είναι η μοναδικότητα του ατόμου μέσα στη σύγκλιση της ομάδας, η σύνθεση που ξεκινά από την αντίθεση, επηρεάζοντας τον τρόπο που εργαζόμαστε, ζούμε, διασκεδάζουμε και μαθαίνουμε.

Collaboration είναι αυτό που μπορούμε να κάνουμε μαζί, μέσα σε ένα δίκτυο που αποτελείται όχι από συνδέσεις, αλλά από ανθρώπους. Ένα ενοποιημένο δίκτυο που δεν έχει κανένα απολύτως γεωγραφικό ή πολιτισμικό πέρας – όπως ακριβώς δεν έχει πέρας η ανθρώπινη δημιουργικότητα και φαντασία.


Αλέξανδρος Μπεχράκης,
  greek-bloggers@cisco.com

Advertisements

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Google+

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Google+. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

w

Σύνδεση με %s