Είναι ο χρόνος χρήμα;

Στην εποχή που διανύουμε, η εμπορική επιτυχία εξαρτάται απόλυτα από τον χρόνο. Το πόσο γρήγορα θα απαντήσουμε στον πελάτη μας, πόσο γρήγορα θα έχουμε τις απαραίτητες πληροφορίες για να εργαστούμε αποτελεσματικά, πόσο γρήγορα θα εντοπίσουμε τον ειδικό που θα μας δώσει διευκρινίσεις, πόσο γρηγορότερα θα ανταποκριθούμε από τον ανταγωνιστή μας – όλα αυτά είναι κριτήρια που καθορίζουν τον βαθμό ικανοποίησης του πελάτη μας, άρα και τη δική μας επιτυχία.

Ο χρόνος είναι σε ευθεία συνάρτηση με την επιτυχία, αλλά δυστυχώς και με την αποτυχία. Φανταστείτε τη στιγμή που κάποιο σύστημα σταματά να λειτουργεί. Το πόσοι από τους πελάτες σας θα το αντιληφθούν, πόσοι θα δυσαρεστηθούν, πόσοι θα επικοινωνήσουν με τον ανταγωνιστή σας, εξαρτάται από τον χρόνο που θα μείνει το σύστημα εκτός λειτουργίας – ή καλύτερα από τον χρόνο που δεν θα έχετε πρόσβαση στα δεδομένα που χρειάζεστε για να εξυπηρετήσετε τους πελάτες σας. Η απάντηση εδώ είναι το Virtualization, η δημιουργία ενός εικονικού περιβάλλοντος διαχείρισης και διαμοίρασης των πόρων σας, που αφενός αξιοποιεί καλύτερα τους διαθέσιμους πόρους, αφετέρου διαχειρίζεται καλύτερα τη διακίνηση των δεδομένων και μειώνει την πολυπλοκότητα των συστημάτων. Κυρίως όμως ανοίγει τον δρόμο για την ταχύτερη και ασφαλέστερη διαθεσιμότητα της πληροφορίας, είτε αυτό γίνεται μέσα στην επιχείρηση ή από απομακρυσμένα σημεία.

Με το virtualization, η επιχείρηση επιτυγχάνει την καλύτερη αλλά και τη μεγαλύτερη δυνατή αξιοποίηση της υπάρχουσας υποδομής της, επιτυγχάνοντας αξιοσημείωτη βελτίωση στο χρόνο απόκρισης και διαχείρισης των συστημάτων. Ταυτόχρονα, εφαρμογές και δεδομένα είναι άμεσα προσβάσιμα από οπουδήποτε και ανά πάσα στιγμή, με αποτέλεσμα την αύξηση της παραγωγικότητας των εργαζομένων, την αύξηση της ικανοποίησης των πελατών της επιχείρησης, αλλά και την απόκτηση ενός σημαντικού ανταγωνιστικού πλεονεκτήματος.

Όταν ξεκίνησε η «επανάσταση» των δικτύων και οι ανάγκες των επιχειρήσεων άλλαξαν για πάντα, η Cisco ήταν εκεί, επενδύοντας στην ανάπτυξη πρωτοποριακών λύσεων. Από τότε, το όνομα της Cisco είναι συνώνυμο της αξιοπιστίας στη διαδικτύωση.

Σήμερα, που οι ανάγκες των επιχειρήσεων στρέφονται προς την αποτελεσματική διαχείριση των δεδομένων, εμείς αναγνωρίζουμε στους πελάτες μας τα ίδια ζητούμενα: Αξιοπιστία, ασφάλεια, αύξηση της παραγωγικότητας, μείωση της πολυπλοκότητας των συστημάτων, μείωση των λειτουργικών εξόδων. Αξιοποιώντας την τεχνογνωσία μας στη διαδικτύωση, σχεδιάζουμε αληθινές λύσεις διαχείρισης δεδομένων που βασίζονται στο δίκτυο και βοηθούμε τις επιχειρήσεις να επιτύχουν τους στόχους που έχουν θέσει, μεταμορφώνοντας την πληροφορική τεχνολογία σε επιχειρησιακό εργαλείο: Για την απόλυτη αξιοποίηση των διαθέσιμων πόρων, για τη μείωση του κόστους λειτουργίας της επιχείρησης, για τη μείωση της κατανάλωσης ενέργειας, για την ασφάλεια αλλά και την υψηλή διαθεσιμότητα των δεδομένων, και όλα τα παραπάνω σε συνάρτηση με υψηλές ταχύτητες. Γιατί η επιτυχία των επιχειρήσεων σήμερα βασίζεται στον χρόνο.

Φώτης Ιωαννίδης,  greek-bloggers@cisco.com

Advertisements

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Google+

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Google+. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

w

Σύνδεση με %s