Υποστηρίζοντας την Ανάπτυξη και τη Βιωσιμότητα μέσα στην Επιχείρηση

Υπάρχουν κάποιες περίοδοι που ο επιχειρηματίας νιώθει πως η αγορά είναι με το μέρος του. Τα πάντα δουλεύουν ρολόι, οι πωλήσεις πηγαίνουν καλά, οι καταναλωτές ενδιαφέρονται για νέα προϊόντα, οι προμηθευτές κάνουν προσφορές. Υπάρχουν όμως και περίοδοι που οι συνθήκες στην αγορά δεν είναι ιδανικές. Μια τέτοια περίοδο διανύουμε τώρα.

Στη Cisco πιστεύουμε πως τώρα, που η αγορά χαρακτηρίζεται από αβεβαιότητα και διστακτικότητα, είναι η στιγμή να αποδείξουμε ότι μπορούμε να προσφέρουμε αληθινή αξία στις εμπορικές επιχειρήσεις. Διανύουμε μια περίοδο σημαντικών προκλήσεων, οι οποίες είναι κοινές για κάθε επιχείρηση, σε όποιον κλάδο και αν ανήκει. Όλοι έχουμε προβληματισμό για το μέλλον, όλοι θέλουμε να μειώσουμε τα κόστη της επιχείρησης, όλοι θέλουμε να αναπτυχθούμε με υγιή τρόπο. Και ακριβώς επειδή θέλουμε να αναπτυχθούμε με υγιή τρόπο και να κοιτάξουμε το μέλλον με αισιοδοξία, είμαστε παρόντες στην αγορά για τους πελάτες μας. Είμαστε εδώ για να αντιμετωπίσουμε τις προκλήσεις μαζί με τους πελάτες μας και να αναδείξουμε τον στρατηγικό ρόλο του ΙΤ στην επιχείρηση. Καταλαβαίνουμε τις προκλήσεις και τους δισταγμούς και πιστεύουμε ότι έχουμε τον τρόπο να βοηθήσουμε τις επιχειρήσεις του λιανικού τομέα. Μπορούμε να μειώσουμε τα κόστη, να διασφαλίσουμε την πληροφορία, να βοηθήσουμε κάθε επιχείρηση να παραμείνει ανταγωνιστική και να διατηρήσει ικανοποιημένους τους πελάτες της – βασιζόμενοι σε ένα ισχυρό, ενοποιημένο δίκτυο.

Το Δίκτυο ως Πλατφόρμα για την Ανάπτυξη

Το δίκτυο μπορεί να αποτελέσει την ενοποιημένη πλατφόρμα πάνω στην οποία στηρίζουμε όλες τις λειτουργίες της επιχείρησης. Η ενοποίηση του υπολογιστικού περιβάλλοντος σε μία κοινή δικτυακή πλατφόρμα μπορεί να βελτιώσει σημαντικά την παραγωγικότητα και την ασφάλεια, μειώνοντας τα λειτουργικά κόστη, την πολυπλοκότητα και την κατανάλωση ενέργειας στην επιχείρηση. Αυτή η λύση  μπορεί να επιφέρει άμεσα αποτελέσματα σε κάθε επιχείρηση, όσο μικρή ή μεγάλη κι αν είναι, που θέλει να έχει σταθερή και υγιή ανάπτυξη.

Ένα ενοποιημένο δικτυακό περιβάλλον μπορεί να δώσει, όμως, κάτι περισσότερο. Φανταστείτε μια πλατφόρμα που μπορεί να υποστηρίξει τη συνεργασία σε πραγματικό χρόνο μεταξύ εργαζομένων, είτε βρίσκονται στον ίδιο χώρο, είτε σε κάποιο υποκατάστημα πολλά χιλιόμετρα μακριά, ή ακόμα και σε άλλη εταιρεία.

Σήμερα οι επικοινωνίες είναι πιο άμεσες και πιο ολοκληρωμένες από ποτέ. Ο κάθε χρήστης, ο κάθε εργαζόμενος, μπορεί να μεταφέρει σημαντικό ποσοστό της επικοινωνίας του σε μία απλή συσκευή χειρός, η οποία τον ακολουθεί παντού: Στους χώρους πώλησης, στην αποθήκη, στον προμηθευτή. Έτσι ο εργαζόμενος γίνεται παραγωγικός από οπουδήποτε, ακόμα και όταν ταξιδεύει για επαγγελματικούς λόγους.

Ταυτόχρονα βέβαια, η πρόσβαση στην πληροφορία μπορεί να μεταμορφώσει την εμπειρία για τον πελάτη και να διασφαλίσει πιο προσωποποιημένη εξυπηρέτηση. Ο εργαζόμενος μπορεί να έχει ξεκάθαρη εικόνα για τους μόνιμους πελάτες της επιχείρησης. Η εταιρεία μπορεί να αυξήσει τις ευκαιρίες πώλησης σε κάθε πελάτη, ακόμα και στον καινούργιο, προσφέροντας συγκεκριμένες προτάσεις, προωθώντας προϊόντα σε stock, ή μετατρέποντας τους χώρους της σε ένα μοντέρνο, ψηφιακό κατάστημα, με πολυμέσα και video σε κάθε υποκατάστημα και κάθε χώρο. Κάτι που μπορεί να φέρει όχι μόνο αύξηση των πωλήσεων από τον καταναλωτή, αλλά και διαφημιστικά έσοδα από την ενοικίαση διαφημιστικού χώρου στους προμηθευτές.

Με την ενσωμάτωση εργαλείων συνεργασίας, όπως οι Ενοποιημένες Επικοινωνίες ή το WebEx, η επιχείρηση μπορεί να δομήσει ομάδες συνεργασίας από οπουδήποτε, χωρίς γεωγραφικούς περιορισμούς. Μπορεί να  προσφέρει σύγχρονες, τακτές εκπαιδεύσεις για όλο το προσωπικό με μηδαμινό κόστος. Τέλος, μπορεί να μειώσει αισθητά τα τηλεπικοινωνιακά κόστη – απογειώνοντας ταυτόχρονα την επικοινωνία μεταξύ των υποκαταστημάτων.

Μια πρόταση για ένα ασφαλές, ανταγωνιστικό εμπορικό περιβάλλον. Μια επένδυση που αξίζει να κάνετε, για να δείτε την επιχείρησή σας να αναπτύσσεται.

Νίκος Μποτίνης,  greek-bloggers@cisco.com

Advertisements

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Google+

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Google+. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

w

Σύνδεση με %s