CoP15: H μεγάλη διάσκεψη για το Περιβάλλον έγινε πιο πράσινη!

Κάποια πράγματα απλώς γίνονται. Κάποια άλλα γίνονται για να επηρεάσουν τον τρόπο που οι άνθρωποι εργάζονται και ζουν. Φέτος η Cisco επελέγη από το Υπουργείο Εξωτερικών της Δανίας ως επίσημος συνεργάτης της Διάσκεψης για την Κλιματική Αλλαγή, η οποία πραγματοποιείται αυτές τις ημέρες στην πρωτεύουσα της. Η Διάσκεψη των Πλευρών (Conference of Parties – COP) είναι η ετήσια συνέλευση στο πλαίσιο της Διάσκεψης των Ηνωμένων Εθνών για την Κλιματική Αλλαγή, η οποία εκτιμά την πρόοδο στο ζήτημα της κλιματικής αλλαγής.

O στόχος της COP15 είναι ξεκάθαρος και, κατά τη γνώμη μου, πολύτιμος: Να επιτευχθεί μία παγκόσμια συμφωνία ανάμεσα στις χώρες όλου του κόσμου (όχι μόνο των λίγων μεγάλων), προκειμένου να μειωθούν οι εκπομπές αερίων του θερμοκηπίου που είναι αποτέλεσμα των δραστηριοτήτων των ανθρώπων.

Γιατί ο άνθρωπος φέρει το μεγάλο μερίδιο της ευθύνης. Μιας ευθύνης που δεν εξαντλείται σε όσα αρνητικά έχουμε κάνει μέχρι σήμερα, αλλά συνεχίζει στην επανόρθωση, στα θετικά που κάνουμε σήμερα και θα κάνουμε στο μέλλον.

Για να επηρεάσει ουσιαστικά τον τρόπο συνεργασίας των συμμετεχόντων στη Διάσκεψη, η Cisco δημιούργησε την Πλατφόρμα Global Climate Change Meeting Platform. Πρόκειται για ένα ενισχυμένο δίκτυο συνεργασίας με συστήματα Cisco TelePresence και τεχνολογίες συνδιάσκεψης, το οποίο θα χρησιμοποιηθεί για να κάνει ευρύτερα γνωστή τη Διάσκεψη των Ηνωμένων Εθνών για την Κλιματική Αλλαγή στην Κοπεγχάγη και να υποστηρίξει τις συζητήσεις για την κλιματική αλλαγή. Η Πλατφόρμα της Cisco επιτρέπει σε φορείς και συνεργάτες που βρίσκονται σε διαφορετικά σημεία να συμμετάσχουν στις συζητήσεις για την κλιματική αλλαγή με έναν περιβαλλοντικά υπεύθυνο, αποδοτικό και ολοκληρωμένο τρόπο.

Τι είναι η Πλατφόρμα Global Climate Change Meeting Platform;

Η Πλατφόρμα Global Climate Change Meeting Platform, η οποία περιλαμβάνει Cisco TelePresence και υπηρεσίες ήχου και συνδιάσκεψης, έχει σχεδιαστεί ειδικά για να βοηθήσει τα ενδιαφερόμενα μέρη ανά τον κόσμο να συζητήσουν το θέμα της κλιματικής αλλαγής, χωρίς την επιπρόσθετη δαπάνη χρόνου και χρήματος ή τις εκπομπές διοξειδίου του άνθρακα από ταξίδια και μετακινήσεις. Η πλατφόρμα θα δώσει τη δυνατότητα στους ενδιαφερόμενους να συζητήσουν με συνεργάτες, εμπειρογνώμονες και εμπλεκόμενες πλευρές, ανεξάρτητα από τον τόπο στον οποίο βρίσκονται – πριν, κατά τη διάρκεια και μετά τη διάσκεψη της Κοπεγχάγης.

Η Global Climate Change Meeting Platform της Cisco προσφέρει ζωντανές εγκαταστάσεις βίντεο, ήχου και διαδικτύου σε έναν εντυπωσιακό αριθμό συμμετεχόντων στην COP15: Περισσότεροι 15.000 εκπρόσωποι από 192 χώρες, αλλά και περισσότεροι από 3.000 δημοσιογράφοι και απεσταλμένοι των ΜΜΕ απ’ όλο τον κόσμο βρίσκονται στην Κοπεγχάγη για να συμμετάσχουν ή να καλύψουν αυτή τη σημαντική Διάσκεψη.

Η κύρια συνεδριακή εγκατάσταση της COP15, το Bella Center στην Κοπεγχάγη, διαθέτει αίθουσες Cisco TelePresence, ειδικά σχεδιασμένες για να κάνουν τους συμμετέχοντες να αισθάνονται ότι βρίσκονται στον ίδιο χώρο. Αυτή είναι άλλωστε και η μαγεία του Cisco TelePresence: Η εικονική «συνάντηση» γίνεται σε απόλυτα φυσικό περιβάλλον, χωρίς να γίνεται αντιληπτή η τεχνολογία. Οι άνθρωποι «συναντιούνται» και συνεργάζονται σαν να βρίσκονται στο ίδιο δωμάτιο, ακόμα και αν τους χωρίζουν χιλιάδες μίλια!

H Πλατφόρμα Συνεργασίας της Cisco δίνει τη δυνατότητα στα ενδιαφερόμενα μέρη να συμμετάσχουν στις συζητήσεις για την Κλιματική Αλλαγή κατά τη διάρκεια,
 αλλά και μετά τ
o COP15.

Η συμφωνία της Cisco με τη Δανία θα διαρκέσει μέχρι το 2010, κατά τη διάρκεια της οποίας η Global Climate Change Platform θα χρησιμοποιηθεί εκτεταμένα για συνεργασία εξ αποστάσεως στην κλειστή κοινότητα των κυβερνήσεων και των οργανισμών.

Η περιβαλλοντική ευθύνη της Cisco δεν εξαντλείται εδώ. Ήδη η εταιρεία έχει υψηλό επίπεδο περιβαλλοντικής υπευθυνότητας όσον αφορά στις επιχειρησιακές της λειτουργίες, την κουλτούρα, τα προϊόντα και τις λύσεις επικοινωνίας. Όραμα της Cisco είναι να βοηθήσει, με τη δύναμη της τεχνολογίας, ώστε να αλλάξει ριζικά ο τρόπος με τον οποίο ο κόσμος διαχειρίζεται τις περιβαλλοντικές και ενεργειακές προκλήσεις. Εσωτερικά η Cisco έχει αναπτύξει 482 μονάδες TelePresence σε περισσότερες από 160 τοποθεσίες, γεγονός που της επιτρέπει να μειώσει τις εκπομπές αερίων του θερμοκηπίου από τις μετακινήσεις σε περίπου 123.000 τόνους. Και συνεχίζουμε, γιατί πιστεύουμε ότι μπορούμε να αλλάξουμε τον τρόπο που οι άνθρωποι συνεργάζονται, αλλά και τον τρόπο που οι άνθρωποι ζουν – αρχίζοντας από ένα καθαρότερο, βιώσιμο περιβάλλον.

Γιώργος Πηλιανίδης, greek-bloggers@cisco.com

Advertisements

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Google+

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Google+. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

w

Σύνδεση με %s