Μιλώντας τη γλώσσα των Μικρών Επιχειρήσεων

Οι σημερινές επιχειρήσεις δραστηριοποιούνται σε μια έντονα ανταγωνιστική αγορά – στην οποία πλέον είναι φανερές οι τάσεις της παγκοσμιοποίησης, καθώς όλο και περισσότερες πολυεθνικές εισβάλλουν σε αυτή. Ειδικότερα η αγορά των μικρομεσαίων επιχειρήσεων (ΜΜΕ) είναι αυτή που πλήττεται περισσότερο από την παγκοσμιοποίηση και την χρηματοπιστωτική κρίση. Έχει όμως το πλεονέκτημα της ευελιξίας και των γρήγορων αποφάσεων.

Μιλώντας τη γλώσσα των Μικρών Επιχειρήσεων

Οι ΜΜΕ αντιμετωπίζουν σήμερα επιχειρησιακές προκλήσεις σε τέσσερεις τομείς: Στην απόκριση προς τον πελάτη, την ασφάλεια, τη μείωση του λειτουργικού κόστους και την αποδοτικότητα. Για να μπορέσει μια μικρή επιχείρηση να είναι ανταγωνιστική, πρέπει να διαχειριστεί σωστά όλες τις παραπάνω προκλήσεις. Οι ενοποιημένες επικοινωνίες είναι μια λύση η οποία συμβάλλει τα μέγιστα στην αποτελεσματική αντιμετώπιση των προκλήσεων αυτών.

Για να μπορέσουν οι εταιρείες πληροφορικής να προσεγγίσουν επιτυχώς μια ΜΜΕ με μια λύση όπως οι ενοποιημένες επικοινωνίες, πρέπει να μιλήσουν τη γλώσσα της. Κι αυτό δεν μπορεί να γίνει μιλώντας για την τεχνολογία, αφού δεν είναι πάντα προφανή τα οφέλη στην επιχείρηση, ενώ στις περισσότερες περιπτώσεις δεν είναι κατανοητή ούτε η ίδια η τεχνολογία. Πρέπει να μιλάμε για απλά, ξεκάθαρα επιχειρησιακά οφέλη για τη ΜΜΕ – τα οποία φυσικά να απαντούν στους τέσσερις προαναφερθέντες τομείς.

Καμία κλήση χαμένη

Όλοι γνωρίζουμε το αίσθημα της απογοήτευσης που συνοδεύει μία αναπάντητη κλήση. Κάποιος πελάτης σάς αφήνει ένα μήνυμα στο σταθερό τηλέφωνο, και όταν τον καλείτε σας απαντάει το voicemail του. Είναι πολύ απογοητευτικό για τους πελάτες σας να μην μπορούν να σας βρουν και επίσης πολύ απογοητευτικό για εσάς να χάνετε τη δουλειά σας, επειδή απουσιάζατε όταν σας καλούσαν. Ένα σύστημα ενοποιημένων επικοινωνιών δίνει στους πελάτες τη δυνατότητα να σας καλούν σε ένα και μόνο νούμερο και να σας εντοπίζουν, είτε βρίσκεστε στο γραφείο είτε στο σπίτι είτε είστε εν κινήσει. Όλα σας τα τηλέφωνα «χτυπούν» ταυτόχρονα, ώστε να μη χάνετε ποτέ κλήση.

Πέρα απ’ αυτό, οι ενοποιημένες επικοινωνίες συνδυάζουν φωνή, messaging, βίντεο και εφαρμογές desktop μέσω του δικτύου, καθώς τα IP phones μπορούν να αναλάβουν τον ρόλο οποιασδήποτε άλλης συσκευής από την οποία αποκτά κανείς πρόσβαση σε εφαρμογές και υπηρεσίες του Διαδικτύου, όπως το video conferencing, το voicemail και άλλες.

Μία λύση ενοποιημένων επικοινωνιών σάς δίνει τη δυνατότητα να εργάζεστε από οποιοδήποτε σημείο. Σας προσφέρει πρόσβαση στο σύστημα επικοινωνιών σας και τους υπόλοιπους επιχειρηματικούς σας πόρους, από οποιοδήποτε σημείο έχετε ευρυζωνική σύνδεση με το Internet.

Πρόβλεψη για το μέλλον

Ένα από τα βασικά γνωρίσματα των μικρότερων επιχειρήσεων είναι η γρήγορη ανάπτυξη, που σε κάποιες περιπτώσεις μπορεί να είναι και ραγδαία. Γι’ αυτό ο σχεδιασμός της λύσης πρέπει να περιλαμβάνει και το πλάνο ανάπτυξης της επιχείρησης για το άμεσο και το μεσοπρόθεσμο μέλλον.

Στον βαθμό που η μικρή επιχείρηση δεν διαθέτει τέτοιο πλάνο (που είναι η πιθανότερη περίπτωση), έχει τη δυνατότητα να χρησιμοποιήσει τη μεθοδολογία Cisco Smart Business Roadmap, όπου οι επιχειρησιακές προκλήσεις της επιχείρησης ιεραρχούνται αλλά και αξιολογούνται ως προς τον βαθμό «ωριμότητας», κατά πόσο δηλαδή η επιχείρηση έχει κάνει βήματα προς την αντιμετώπιση της επιχειρησιακής πρόκλησης. Αφού προσδιοριστούν οι δύο πιο σημαντικές προκλήσεις της επιχείρησης αλλά και ο βαθμός ωριμότητάς τους, είναι πλέον πολύ πιο εύκολο να προτείνουμε μια λύση στα μέτρα του συγκεκριμένου πελάτη, αλλά και να δημιουργήσουμε μαζί του ένα πλάνο μελλοντικής ανάπτυξης το οποίο θα βοηθήσει την επιχείρηση να αντιμετωπίσει αποτελεσματικά τις προκλήσεις της.

Ανταγωνιστικότητα με μηδαμινή επένδυση; Και όμως, γίνεται.

Η ευέλικτη χρηματοδότηση είναι ένας τρόπος για να αποκτήσετε άμεσα ό,τι χρειάζεστε για να γίνει η επιχείρησή σας πιο ανταγωνιστική, χωρίς να μειώσετε το κεφάλαιό σας.

Με το χρηματοδοτικό πρόγραμμα Cisco Capital EasyLease μπορείτε να έχετε ευέλικτη χρηματοδότηση, απλώς μεταφέροντας το κόστος του ΙΤ σε μικρές δόσεις στα λειτουργικά σας έξοδα. Με το Cisco Capital EasyLease μπορείτε να αποκτήσετε πρόσβαση στην τεχνολογία αιχμής, ενισχύοντας την ανταγωνιστικότητα της επιχείρησής σας – σήμερα, που την χρειάζεστε όσο ποτέ!

Βαγγέλης Ασβεστάς, greek-bloggers@cisco.com

Advertisements

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Google+

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Google+. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

w

Σύνδεση με %s