Σε περίπτωση που η κρίση «σας χτυπήσει», το NSS300 μπορεί να βοηθήσει την επιχείρησή σας να επιβιώσει.


Μήπως είδατε τα πρόσφατα νούμερα των Μικρών Επιχειρήσεων και το σχέδιο εξόδου τους από την κρίση; Προκαλούν φόβο. Κατά τη διάρκεια της Παγκόσμιας Μελέτης 2011 για την Ετοιμότητα της Μικρής και Μεσαίας Επιχείρησης για την Αντιμετώπιση Κρίσεων (2011 SMB Disaster Preparedness Global Survey http://www.slideshare.net/symantec/2011-smb-disaster-preparedness-global-survey ), η Symantec κατέληξε στο συμπέρασμα ότι οι μισές Μικρές και Μεσαίες Επιχειρήσεις δεν είναι προετοιμασμένες για την αντιμετώπιση κρίσεων.

Από το 50% των εταιρειών που δεν έχουν συγκεκριμένο σχέδιο, μόνο το 36% σκοπεύει να υλοποιήσει κάποιο πλάνο. Οι κίνδυνοι είναι μεγάλοι — μία και μόνο κρίση θα μπορούσε να βγάλει μία Μικρή Επιχείρηση εκτός αγοράς. Στην πραγματικότητα, η διακοπή παροχής ρεύματος μπορεί να κοστίσει έως και 12.500 δολλάρια την ημέρα, σύμφωνα με την έρευνα της Symantec. Ακόμη κι αν η εταιρεία αρχίσει και πάλι να λειτουργεί online, δεν σημαίνει κατ’ ανάγκη ότι οι πελάτες θα επιστρέψουν, εάν την θεωρήσουν αναξιόπιστη.

Η Μικρή Επιχείρηση αντιμετωπίζει τους ίδιους ακριβώς κινδύνους με μία Μεγάλη— οι ανεμοστρόβιλοι και οι τυφώνες δεν κάνουν διάκριση, ενώ οι ιοί είναι το ίδιο πιθανό να μολύνουν και ένα μικρό δίκτυο. Η ανάκαμψη δεν αφορά μόνο στα μεγάλης κλίμακας δίκτυα. Μία λύση ανάκαμψης είναι σχετικά εύκολο να υλοποιηθεί σε μία Μικρή Επιχείρηση, ιδιαίτερα εάν είναι ενσωματωμένη σε ένα σύστημα αποθήκευσης και back-up όπως το Cisco NSS300 Series Smart Storage [link to http://www.cisco.com/cisco/web/solutions/small_business/products/storage/nss300/index.html-tab-Overview].

Η πρόσφατη έκδοση του Cisco Smart Storage έχει ενσωματωμένη μία υπηρεσία cloud-based backup, που υποστηρίζεται από τεχνολογία Mozy, η οποία δίνει στο NSS300 τόσο τη δυνατότητα του backup όσο και εκείνη της ανάκαμψης. Με τη συγκεκριμένη συσκευή NAS μπορείτε εύκολα να δημιουργήσετε ένα κεντρικό σύστημα αποθήκευσης, καθώς και ένα backup εκτός εγκατάστασης για ανάκαμψη σε περίπτωση κρίσης. (Κάθε Μικρή Επιχείρηση θα πρέπει να έχει ένα σχέδιο για backup. Σε περίπτωση που δεν έχετε, περισσότερες πληροφορίες σχετικά με το πώς μπορείτε να καταστρώσετε ένα ολοκληρωμένο σχέδιο είναι διαθέσιμες σε αυτό το post: http://blogs.cisco.com/smallbusiness/smart_small_businesses_have_a_backup_plan

Η Mozy είναι μία online υπηρεσία που η Cisco προσφέρει σε συνεργασία με την EMC για το Cisco NSS300 Series Smart Storage. Με τη Mozy μπορείτε να προγραμματίσετε αυτόματα online backup σε ζωτικής σημασίας δεδομένα της επιχείρησής σας. Μπορείτε να χρησιμοποιήσετε το συγκεκριμένο backup για να επαναφέρετε τα δεδομένα που εκτίθενται σε κίνδυνο λόγω επίθεσης ή φυσικής καταστροφής. Τα δεδομένα σας διατηρούνται ασφαλή με τις τεχνολογίες κρυπτογράφησης της Mozy, ενώ μπορείτε να τα επαναφέρετε όποτε τα χρειάζεστε. Εξάλλου, τα δεδομένα σας είναι αποθηκευμένα σε ένα από τα παγκόσμια κέντρα δεδομένων της EMC και προστατεύονται από τεχνολογίες ασφάλειας.

Η προσθήκη online backup της Mozy στο Cisco NSS300 σημαίνει ότι τώρα έχετε δύο επίπεδα προστασίας για τα σημαντικότερα δεδομένα της επιχείρησής σας. Ένα σύστημα backup εκτός εγκατάστασης είναι μόνο ένα μέρος της ανάκαμψης από κρίση. Εξίσου απαραίτητο είναι και ένα πλάνο που θα σας βοηθήσει να χρησιμοποιήσετε το συγκεκριμένο backup για να θέσετε την επιχείρησή σας ξανά σε λειτουργία. Κάθε εργαζόμενος θέλει να ξέρει τη θέση του/της στο παραπάνω πλάνο. Περισσότερες λεπτομέρειες για το πώς να καταστρώσετε και να κοινοποιήσετε ένα disaster recovery plan για τη Μικρή Επιχείρηση είναι διαθέσιμες στη διεύθυνση  http://blogs.cisco.com/smallbusiness/small_business_network_disaster_recovery_planning

Η δική σας Μικρή Επιχείρηση έχει έτοιμη μία λύση ανάκαμψης από κρίσεις;

marketing-greece@cisco.com

Advertisements

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Google+

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Google+. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

w

Σύνδεση με %s