Επιλέγοντας το κατάλληλο tablet για μία επιχείρηση

Του Tom Puorro

Με το που πατάει κανείς το πόδι του στην Enterprise Connect (πρώην VoiceCon), εντυπωσιάζεται αμέσως από την ποικιλία των tablet PCs που υπάρχουν στην αγορά. Οι IT managers μπορούν να επιλέξουν από μία πληθώρα συσκευών, ενώ είναι σαφές ότι το tablet αποτελεί κάτι περισσότερο από μία τερματική συσκευή –και μπορεί να γίνει ένα εργαλείο που θα αυξήσει την παραγωγικότητα και θα βελτιώσει την απασχόληση των εργαζομένων.

Βασιζόμενοι στην εμπειρία των πελατών μας, παρουσιάζουμε στη συνέχεια ένα σύνολο παραγόντων που πιστεύουμε ότι θα πρέπει να λάβουμε υπόψη μας, καθώς οι IT managers στοχεύουν στην ανάπτυξη tablet PCs σε όλη την επιχείρηση:

1. Ασφάλεια…Ασφάλεια…Ασφάλεια…: Κατά την ανάπτυξη tablet PCs σε όλη την επιχείρηση οι IT managers θα πρέπει να λάβουν υπόψη τους τον τρόπο με τον οποίο η συσκευή θα προσφέρει ασφάλεια σε επίπεδο επιχείρησης – συμπεριλαμβανομένης της κρυπτογράφησης μέσων, πιστοποίησης συσκευής, ασφάλειας δικτύου τόσο για ενσύρματα όσο και για ασύρματα δίκτυα, καθώς και συνδεσιμότητα εικονικού ιδιωτικού δικτύου.

2. Επέκταση Αρχιτεκτονικής Συνεργασίας: οι χρήστες πρέπει να είναι σε θέση να αξιοποιήσουν εύκολα και απρόσκοπτα μία ποικιλία δυνατοτήτων συνεργασίας, όπως οι επικοινωνίες φωνής σε επίπεδο επιχείρησης, η διάσκεψη όλων των τύπων και οι υπηρεσίες Instant Messaging (IM), presence, email και virtual teaming από μία και μοναδική φορητή συσκευή. Επιλέγοντας το tablet PC που ανταποκρίνεται καλύτερα στις ανάγκες της επιχείρησης

3. Διοίκηση και Διαχείριση της Επιχείρησης: Οι IT administrators έχουν την τάση να απλοποιούν τη διαχείριση των tablet PCs διαθέτοντας ένα κοινό σχέδιο κλήσης, που εξασφαλίζει τη διαλειτουργικότητα με άλλες συσκευές, και bulk provisioning για διατάξεις με δυνατότητα αναβάθμισης. Οι IT managers θα έχουν επίσης τη δυνατότητα επιλογής, με βάση τον χρήστη, να παραχωρούν (ή να αρνούνται) την άδεια για να «κατεβάσει» κάποιος χρήστης εφαρμογές από διάφορες αγορές βάσει των υφιστάμενων τακτικών ασφάλειας και προμήθειας.

4. Video Communications με δυνατότητα διαλειτουργικότητας: Οι πελάτες μας από τον χώρο των επιχειρήσεων απαιτούν μία λύση tablet που όχι μόνο υποστηρίζει τοπικά τη δυνατότητα του mobile video με τη χρήση ενός κοινού σχεδίου κλήσης, αλλά διαθέτει και δυνατότητα διαλειτουργικότητας με τις υφιστάμενες λύσεις video πολλαπλών κατασκευαστών και πρότυπα video όπως το H.264.

5. Ισχυρή Υπολογιστική Δυνατότητα: Αναφορικά με τη χρήση στο πλαίσιο της επιχείρησης, οι πελάτες μας πιστεύουν ότι ένα tablet θα πρέπει να έχει υπολογιστική δυνατότητα που προσφέρει δυνατότητα χρήσης και διανομής δεδομένων καθώς και δυνατότητα δημιουργίας και επιμέλειας περιεχομένου – με στόχο τη δημιουργία μίας ολοκληρωμένης desktop εμπειρίας.

6. Βρίσκεται στο cloud: Το desktop virtualization σας δίνει τη δυνατότητα να φιλοξενήσετε ευέλικτα και με ασφάλεια εφαρμογές λογισμικού μέσα στο κέντρο δεδομένων, καθώς και να χρησιμοποιήσετε το δίκτυο για να προσφέρετε τις εφαρμογές αυτές ως υπηρεσία σε οποιοδήποτε σημείο και οποιαδήποτε χρονική στιγμή. Οι πελάτες μας πιστεύουν ότι αυτό το εικονικό περιβάλλον θα επεκταθεί στη συσκευή απρόσκοπτα.

7. Δέσμευση προς τον Ανοιχτό Κώδικα: Τα tablet PCs που απευθύνονται σε επιχειρήσεις και τα οποία χρησιμοποιούν πλατφόρμες ανοιχτού κώδικα, όπως το λειτουργικό σύστημα Android, είναι δυνατό να διεισδύσουν στην διευρυνόμενη κοινότητα ειδικών ανάπτυξης Android, για τη δημιουργία εφαρμογών παραγωγικότητας που απευθύνονται σε επιχειρήσεις, και να επιτρέψουν στους πελάτες την ανάπτυξη των δικών τους εφαρμογών.

Advertisements

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Google+

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Google+. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

w

Σύνδεση με %s