Cisco HealthPresence: Επεκτείνει την Περίθαλψη

 

Η λύση Cisco HealthPresence™ είναι μία πλατφόρμα επικοινωνίας και συνεργασίας που δίνει στους ασθενείς τη δυνατότητα να είναι σε συνεχή επικοινωνία με τον γιατρό τους, ο οποίος μπορεί να βρίσκεται εκατοντάδες μίλια μακριά, σε κάποιο άλλο νοσοκομείο.

Πρόκειται για μία ολοκληρωμένη λύση που βοηθάει τους παρόχους υπηρεσιών υγείας και περίθαλψης:

• Να προσφέρουν περίθαλψη σε προσιτό κόστος

• Να κάνουν την πρόσβαση στην περίθαλψη πιο εύκολη

• Να αυξήσουν την αποδοτικότητα της περίθαλψης

• Να αυξήσουν τη διαθεσιμότητα και τη ροή των ιατρικών δεδομένων

Προκλήσεις στην Περίθαλψη

Οι σύγχρονοι οργανισμοί παροχής υπηρεσιών υγείας και περίθαλψης έχουν να αντιμετωπίσουν πολλά και σημαντικά ζητήματα – στα οποία περιλαμβάνεται ο αυξανόμενος αριθμός ασθενών, η γενικευμένη έλλειψη εξειδικευμένων γιατρών και το συνεχώς αυξανόμενο κόστος της παρεχόμενης περίθαλψης.

Αυξανόμενος αριθμός ασθενών: Ο πληθυσμός σε όλο τον κόσμο αυξάνεται συνεχώς και οι άνθρωποι ζουν, κατά μέσο όρο, περισσότερο. Σύμφωνα με το ειδησεογραφικό πρακτορείο BBC, οι ερευνητές προβλέπουν ότι πάνω από τα μισά βρέφη που γεννιούνται στη Βρετανία καθώς και σε άλλες πλούσιες χώρες θα ζήσουν μέχρι τα 100. Ο αριθμός των ασθενών αυξάνεται συνεχώς, καθώς όλο και περισσότεροι ασθενείς χρειάζονται θεραπεία, συνεχή ή σε τακτά χρονικά διαστήματα. Στις Αίθουσες Επειγόντων Περιστατικών (ER) συνωστίζεται πλήθος ανθρώπων. Συνήθως οι ανασφάλιστοι χρησιμοποιούν τα Επείγοντα Περιστατικά ως κύρια πηγή περίθαλψης, ενώ οι έρευνες δείχνουν ότι οι ανασφάλιστοι ασθενείς τα χρησιμοποιούν γιατί είναι εύκολο να βρουν τον γιατρό που τους παρακολουθεί.

Έλλειψη εξειδικευμένων γιατρών: Η Journal of the American Medical Association αναφέρει σταθερή μείωση του αριθμού αποφοίτων από τις ιατρικές σχολές των αμερικανικών πανεπιστημίων που επιλέγουν την πρωτοβάθμια περίθαλψη, ενώ η ερευνητική ομάδα Frost & Sullivan εκτιμά ότι η αναλογία του προσωπικού περίθαλψης ανά αμερικανό πολίτη είναι κατά 40% μικρότερη από την απαιτούμενη. Οι ανάγκες σε προσωπικό αναμένεται να τριπλασιαστούν μέσα στα επόμενα 25 χρόνια, ενώ η έλλειψη αναμένεται να κορυφωθεί ανάμεσα στο 2010 και το 2020. Για όσους κατοικούν σε απομακρυσμένες ή αγροτικές περιοχές, μακριά από εξειδικευμένο ιατρικό προσωπικό, η έλλειψη γιατρών είναι ένα πολύ σημνατικό πρόβλημα, καθώς οι εξειδικευμένοι γιατροί μπορεί να βρίσκονται εκατοντάδες μίλια μακριά.

Αυξανόμενο κόστος της παρεχόμενης περίθαλψης: Σε όλο τον κόσμο οι δαπάνες για την περίθαλψη υπολογίζεται ότι αποτελούν ένα συνεχώς διογκούμενο μερίδιο του ΑΕΠ. Σύμφωνα με τον Οργανισμό για την Οικονομική Συνεργασία και την Ανάπτυξη οι δαπάνες για την περίθαλψη το 2007 υπολογίζονται στο 9% και 10% του ΑΕΠ στις περισσότερες ευρωπαϊκές χώρες με εθνικά συστήματα υγείας, ενώ στις Ηνωμένες Πολιτείες στο 16% του ΑΕΠ. Οι δαπάνες προβλέπεται να αυξηθούν σε παγκόσμιο επίπεδο. Για τους ασθενείς, το κόστος της προσφερόμενης περίθαλψης αυξάνεται συνεχώς, ιδιαίτερα για εκείνους που ζουν μακριά από τον γιατρό που τους παρακολουθεί και πρέπει να διανύσουν μεγάλες αποστάσεις για να λάβουν την απαιτούμενη θεραπεία.

Η λύση Cisco HealthPresence

Χρησιμοποιώντας το δίκτυο ως πλατφόρμα, η λύση Cisco HealthPresence συνδυάζει βίντεο υψηλής ευκρίνειας, προηγμένο ήχο και ιατρικά δεδομένα που μεταδίδονται μέσω δικτύου, δημιουργώντας έτσι ένα περιβάλλον παρόμοιο με το ιατρείο ενός γιατρού ή άλλου επιστήμονα υγείας. Μπορεί να διαταχθεί ώστε να υποστηρίζει πολλές τοποθεσίες και χρησιμοποιεί presence και skill-based routing για να διασυνδέσει τον ασθενή με τον εξειδικευμένο γιατρό.

Είναι σχεδιασμένη ώστε να χρησιμοποιείται από έναν ειδικό εργαζόμενο με άδεια από τον χώρο της υγείας, αποτελεί φυσική επέκταση του γιατρού και μπορεί να χρησιμοποιηθεί για να παραπέμπει τις μη επείγουσες επισκέψεις από τα Τμήματα Επειγόντων Περιστατικών (ED και ER) σε κλινικές χαμηλού κόστους.

Αυξάνει την παραγωγικότητα, με την πιο αποτελεσματική χρήση των λιγοστών πόρων, ενώ μειώνει τις δαπάνες της περίθαλψης ενισχύοντας την παροχή υπηρεσιών.

Η λύση Cisco HealthPresence δημιουργεί ένα δυναμικό περιβάλλον περίθαλψης, προσφέροντας μία αληθινή εμπειρία μεταξύ ασθενούς και γιατρού, ενώ βελτιώνει το βιοτικό επίπεδο απλοποιώντας την πρόσβαση στην περίθαλψη.

Οφέλη για τον κλάδο της Περίθαλψης και τον Δημόσιο Τομέα

Οι πάροχοι υπηρεσιών υγείας όλων των τύπων, καθώς και οι κυβερνητικοί οργανισμοί και τα εκπαιδευτικά ιδρύματα, μπορούν με τη λύση Cisco HealthPresence να αντιμετωπίσουν πολλά προβλήματα. Οι γιατροί μπορούν να κάνουν διάγνωση και να θεραπεύσουν ασθενείς που βρίσκονται σε απόσταση, χωρίς εκείνοι να χρειάζεται να μετακινηθούν, ενώ μπορούν να παρακολουθήσουν πολύ περισσότερους ασθενείς. Η περίθαλψη μπορεί να επεκταθεί σε περιοχές απομακρυσμένες, με ανεπαρκείς υποδομές περίθαλψης και αγροτικές περιοχές, ενώ οι ασθενείς μπορούν εύκολα να απευθυνθούν σε άλλους γιατρούς και ειδικούς. Η λύση Cisco HealthPresence δίνει στους γιατρούς τη δυνατότητα να κάνουν καλύτερη χρήση των περιορισμένων πόρων και να μειώσουν τις μεταφορές με ασθενοφόρο ή ελικόπτερο. Μπορεί να αποτελέσει τη βάση ενός προηγμένου δικτύου τηλεπερίθαλψης.

marketing-greece@cisco.com

Advertisements

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Google+

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Google+. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

w

Σύνδεση με %s