Η εικονικοποιημένη αποθήκευση έχει πραγματικά οφέλη για τη Μικρή Επιχείρηση

 

Βελτιώστε τη χρήση και δυνατότητα διαχείρισης του hardware, και μειώστε τις δαπάνες με storage virtualization.

Της Marie Gassee.

Το virtualization αναπτύχθηκε αρχικά για μεγάλες εταιρείες, έτσι ώστε η υποδομή τους – ιδιαίτερα οι servers και τα συστήματα αποθήκευσης- να λειτουργεί πιο αποδοτικά και παράλληλα να μειώνει τις δαπάνες για νέο hardware. Όπως πολλές τεχνολογίες, οι servers και τα προϊόντα storage virtualization αναπτύσσονται πλέον και για τη Μικρή Επιχείρηση, ώστε να αποφέρουν τα ίδια οφέλη και για το δίκτυό τους.

Πολλές μικρές εταιρείες ξεκινούν με την ανάπτυξη ενός περιβάλλοντος virtualized server. Χρησιμοποιώντας λογισμικό hypervisor μπορείτε να κατανείμετε έναν server σε πολλούς εικονικούς servers, καθένας από τους οποίους «τρέχει» το δικό του λειτουργικό σύστημα και έχει ξεχωριστό φόρτο εργασίας. Το γεγονός αυτό δίνει στον server τη δυνατότητα να τρέχει περισσότερες και διαφορετικές εφαρμογές σε σύγκριση με ένα λειτουργικό σύστημα ενός μη virtualized server.

Το επόμενο λογικό βήμα είναι το storage virtualization. Όπως το server virtualization, έτσι και το storage virtualization μπορεί να σας βοηθήσει να αξιοποιήσετε καλύτερα το υφιστάμενο hardware, ενώ κάνει το δίκτυό σας πιο ευέλικτο και ευκολότερο στη διαχείριση. Το storage virtualization μπορεί να σας βοηθήσει να επεκτείνετε τον αποθηκευτικό σας χώρο, χωρίς να χρειάζεται να επενδύσετε σε νέους servers ή συσκευές αποθήκευσης.

Το storage virtualization φαίνεται πιο πολύπλοκο απ’ ό,τι είναι στην πραγματικότητα και ανταποκρίνεται στις ανάγκες των περισσότερων δικτύων μικρών επιχειρήσεων, με περισσότερες από μία συσκευές αποθήκευσης. Το storage virtualization ενοποιεί τους υπολογιστικούς πόρους από πολλαπλές συσκευές αποθήκευσης (όπως οι servers ή τα προσαρτημένα σε δίκτυο συστήματα αποθήκευσης [NAS]) σε έναν μοναδικό, εικονικό χώρο αποθήκευσης. Αυτός ο εικονικός αποθηκευτικός πόρος δεν φαίνεται στους χρήστες —ή στις εφαρμογές τους— να συσχετίζεται με έναν συγκεκριμένο σκληρό δίσκο, server αποθήκευσης ή συσκευή NAS. Ονομάζεται «αφαιρετικό πεδίο» και βρίσκεται ανάμεσα στο hardware του συστήματος αποθήκευσης και στις εφαρμογές που έχουν πρόσβαση σε αυτό. Είναι κορυφαίο επίτευγμα κοινού συστήματος αποθήκευσης, καθώς μπορείτε να κατανείμετε οποιονδήποτε πόρο σε οποιονδήποτε χρήστη, ανεξάρτητα από την τοποθεσία του πόρου στο δίκτυο.

Τα συστήματα αποθήκευσης μπορεί να είναι εικονικά, αλλά τα οφέλη είναι πραγματικά

Η Μικρή Επιχείρηση μπορεί να επωφεληθεί από το storage virtualization με πολλούς τρόπους. Κατ’ αρχάς, θα αξιοποιήσετε με τον καλύτερο δυνατό τρόπο το υφιστάμενο hardware μέσω αυξημένης χρήσης, γεγονός που σημαίνει ότι μπορείτε να χρησιμοποιήσετε καλύτερα τον αποθηκευτικό σας χώρο, συμπεριλαμβανομένων και των δίσκων που χρησιμοποιούνται μόνο εν μέρει. Κάποιο hardware αποθήκευσης έχει περιορισμένη χωρητικότητα της τάξης του 20%. Το storage virtualization μπορεί όμως να την αυξήσει σε ποσοστό 80 % ή περισσότερο. Δεύτερον, όταν χρησιμοποιείτε συσκευές αποθήκευσης με την πραγματική τους χωρητικότητα, δεν χρειάζεται να αγοράσετε άλλο αποθηκευτικό χώρο ή να επενδύσετε σε νέα συστήματα αποθήκευσης. Το γεγονός αυτό μπορεί να αυξήσει σημαντικά τις δαπάνες της επιχείρησής σας. Και τρίτον, το storage virtualization μπορεί να σας διευκολύνει στη διαχείριση των συστημάτων αποθήκευσης, ιδιαίτερα εάν το δίκτυό σας διαθέτει περισσότερες από μία αυτόνομες συσκευές αποθήκευσης, όπως συσκευές NAS. Καθώς το σύστημα αποθήκευσής σας φαίνεται να είναι μόνο μία συσκευή, μπορείτε να διαχειριστείτε όλους τους αποθηκευτικούς σας πόρους από μία και μόνο κονσόλα.

Με το storage virtualization μπορείτε να κατανείμετε πόρους σε χρήστες και να διαχειριστείτε τις συσκευές σας χωρίς να χρειάζεται να ανησυχείτε για το hardware ή το λογισμικό που χρησιμοποιούν. Μπορείτε να μεταφέρετε εύκολα δεδομένα ανάμεσα σε πόρους αποθήκευσης, ανεξάρτητα από τη συσκευή στην οποία είναι αποθηκευμένα. Με το storage virtualization μπορείτε ακόμα να αλλάξετε ή να αναβαθμίσετε τους αποθηκευτικούς σας πόρους χωρίς να κλείσετε τους servers, γεγονός που μπορεί να μειώσει τον χρόνο που ο server δεν λειτουργεί και τον αντίκτυπό του στην παραγωγικότητα των εργαζομένων.

Η Μικρή σας Επιχείρηση αναπτύσσεται. Το ίδιο και οι ανάγκες σας σε αποθήκευση. Το storage virtualization είναι ο καλύτερος τρόπος σε σχέση τιμής-απόδοσης για να διευρύνετε την υφιστάμενη χωρητικότητά σας σε αποθήκευση και να εκμεταλλευτείτε τις καινοτόμες τεχνολογίες που μπορούν να βοηθήσουν την επιχείρησή σας να λειτουργήσει πιο αποδοτικά.

marketing-greece@cisco.com

Advertisements

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Google+

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Google+. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

w

Σύνδεση με %s