Όταν το ζητούμενο είναι η φορητότητα, γιατί να περιμένετε;

Της Marie Hattar, Vice President, Borderless Networks Marketing, Cisco

Το 1973 πραγματοποιήθηκε η πρώτη κλήση από κινητό τηλέφωνο. Στην πραγματικότητα, δεν επρόκειτο τόσο για συζήτηση όσο για μια πλάκα: ο Dr. Martin Cooper, πρώην γενικός διευθυντής της Motorola, χρησιμοποίησε το κινητό του τηλέφωνο για να καλέσει τον βασικό ανταγωνιστή του, τον Joel Engel της Bell Laboratories. Ο Engel εισήγαγε τη θεωρία των κυψελοειδών δικτύων το 1947, ήταν όμως ο Cooper και η Motorola που ανέπτυξαν την τεχνολογία στο σημείο της φορητότητας. Τι συζητήθηκε, λοιπόν, κατά τη διάρκεια εκείνης της ιστορικής κλήσης μέσω κινητού; «Γεια σου Joel. Μάντεψε από πού καλώ».

Είναι εκπληκτικό πόσο έχει προχωρήσει η τεχνολογία από τότε. Σήμερα μπορούμε όχι μόνο να μιλήσουμε από οποιοδήποτε σημείο, αλλά οι συσκευές έχουν εξελιχθεί σε μικρούς φορητούς υπολογιστές. Σε ένα μήνυμα που ανέβασα πρόσφατα στο tweeter, η Gartner προβλέπει ότι μέχρι το 2014 το 90% των επιχειρήσεων θα υποστηρίζει εφαρμογές σε προσωπικές συσκευές. Σύμφωνα επίσης με ένα δημοσίευμα της Wall Street Journal πριν από λίγες ημέρες, οι εταιρείες πρέπει να εξετάσουν προσεκτικά με ποιον τρόπο θα αντιμετωπίσουν το συγκεκριμένο πρόβλημα.

Στο προηγούμενο blog ανακοίνωσα τρεις νέες ασύρματες δυνατότητες της Cisco —κεντρική πολιτική, διαχείριση δικτύου και αυτοματοποίηση video— συμβάλλοντας με αυτό τον τρόπο στην αντιμετώπιση των ζητημάτων που αφορούν την υποστήριξη όχι μόνο των φορητών συσκευών, αλλά και τη συνολική ασφάλεια της εταιρείας όταν είναι «ανοιχτή» στη φορητή πρόσβαση, την ασφάλεια του χρήστη όταν αυτός είναι εν κινήσει, και την αξιοπιστία της εμπειρίας του, ανεξάρτητα από την τοποθεσία ή τη συσκευή.

Με ποιον τρόπο διαχειρίζεται η εταιρεία σας την εξάπλωση των συσκευών; Τις επιτρέπει; Μήπως περιορίζει τους τύπους ή την πρόσβαση; Θα θέλαμε να γνωρίζουμε. Εν τω μεταξύ, μπορείτε να μάθετε περισσότερα σχετικά με τον ρόλο του δικτύου σε όλα τα παραπάνω, στη διεύθυνση http://csc0.ly/6018u70e

 

marketing-greece@cisco.com

 

Advertisements

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Google+

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Google+. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

w

Σύνδεση με %s