Συνεργάτες με προ-υπηρεσία

Του Δημήτρη Χιωτακάκου

Στις μέρες μας, το δίκτυο αποτελεί –χωρίς υπερβολή- ένα από τα σημαντικότερα περιουσιακά στοιχεία της επιχείρησης. Η παραδοχή αυτή δημιουργεί αυξημένες ευθύνες για τις εταιρείες πληροφορικής που υλοποιούν και υποστηρίζουν τα δίκτυα των πελατών τους. Η επιχείρηση έχει την ανάγκη για τη μεγαλύτερη δυνατή διαθεσιμότητα, ασφάλεια και αξιοπιστία.

Το να προσφέρουμε όλα όσα χρειάζεται μία επιχείρηση για τη δημιουργία ενός ενιαίου, «έξυπνου» και λειτουργικού δικτύου προϋποθέτει εξειδικευμένες γνώσεις και δεξιότητες, όχι μόνο σε έναν ή δύο τομείς, αλλά σε μία διευρυμένη οικογένεια προηγμένων τεχνολογιών – συμπεριλαμβανομένων των cloud, ασφάλειας, φωνής, ασύρματου LAN, δικτυακής αποθήκευσης, καθώς και εφαρμογών δικτύου. Οι επιχειρήσεις αναζητούν πρόσθετη αξία και επιστροφή της επένδυσής τους στο ΙΤ, σε τέσσερα πρωταρχικά σημεία:

– Στη μείωση του συνολικού κόστους κτήσης του δικτύου. Ειδικά στη σημερινή εποχή, που οι οικονομικές συνθήκες επιβάλλουν σύνεση, οι εταιρείες εστιάζουν στη μείωση του κόστους λειτουργίας και συντήρησης του δικτύου, καθώς προσθέτουν νέες τεχνολογίες στην υπάρχουσα δομή, ενσωματώνουν καινούργιες συσκευές ή εκπαιδεύουν τους ανθρώπους τους.

– Στη βελτίωση της επιχειρησιακής ευελιξίας. Οι εταιρείες έχουν μεγαλύτερη ανάγκη να ανταποκρίνονται άμεσα στις μεταβαλλόμενες συνθήκες της αγοράς και να προσαρμόζονται στα νέα δεδομένα – γι’ αυτό χρειάζονται ένα δίκτυο που θα διευκολύνει την ευελιξία στις διαδικασίες και τις λειτουργίες της επιχείρησης.

– Στην ταχύτητα πρόσβασης σε εφαρμογές και υπηρεσίες. Άμεσα σχετιζόμενη με το προηγούμενο σημείο, η ταχύτητα πρόσβασης επηρεάζει την ευελιξία της επιχείρησης, αλλά και δείκτες όπως η ικανοποίηση των πελατών και η παραγωγικότητα των εργαζομένων.

– Στην αύξηση της διαθεσιμότητας. Αν τα συστήματα παραμείνουν εκτός λειτουργίας, η επιχείρηση μπορεί να δει αρνητική επίδραση στα έσοδα, στην κερδοφορία, στην ικανοποίηση των πελατών ή ακόμα και στην αξιοπιστία της.

Για τους παραπάνω λόγους, το δίκτυο είναι αποτελεί μία μοναδική πλατφόρμα για την ανάπτυξη της επιχείρησης.

Συνεργάτες με αξιοπιστία

H Cisco και οι πιστοποιημένοι συνεργάτες της αναγνωρίζουν ότι η υιοθέτηση προηγμένων τεχνολογιών μπορεί να έχει ρίσκα, αν δεν προτιμηθεί μία ξεκάθαρη, καλοσχεδιασμένη και αποδεδειγμένα σωστή μεθοδολογία κατά την υλοποίηση. Αυτό συμβαίνει κυρίως διότι πολλές οι σύγχρονες επιχειρήσεις βασίζουν τις λειτουργίες τους σε εφαρμογές δικτύου περισσότερο από ποτέ άλλοτε, ενώ είναι πιο ευάλωτες στη μειωμένη παραγωγικότητα και κερδοφορία, που μπορεί να προκύψουν από τη διακοπή λειτουργίας του δικτύου.

Η αλήθεια είναι πως η ικανοποίηση των πελατών, η παραγωγικότητα των εργαζομένων και η κερδοφορία της επιχείρησης εξαρτώνται όλο και περισσότερο από το δίκτυο. Για τον λόγο αυτό οι επιχειρήσεις χρειάζονται μία ολοκληρωμένη προσέγγιση για μεγαλύτερη εποπτεία του δικτύου, για βελτίωση της ασφάλειάς του, για αύξηση της λειτουργικής αποδοτικότητας και για την προστασία της επένδυσης που έχει κάνει η εταιρεία.

Οι επιχειρήσεις χρειάζονται περισσότερο από ποτέ την τεχνογνωσία και την προστιθέμενη αξία που προσφέρουν οι εταιρείες πληροφορικής. Ας βασιστούμε στα καλά προϊόντα και τα δομημένα προγράμματα αξιόπιστων κατασκευαστών, και στην εμπειρία των εξειδικευμένων εταιρειών πληροφορικής, για να δώσουμε αληθινή αξία στους πελάτες μας. Την αξία, δηλαδή, που οι επιχειρήσεις θα εκτιμήσουν και θα «αποπληρώσουν» με την εμπιστοσύνη τους.

marketing-greece@cisco.com

Advertisements

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Google+

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Google+. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

w

Σύνδεση με %s