Η μαγική λύση

Του Ruben Azzopardi

Εργαζόμαστε με την τεχνολογία. Προωθούμε αρχιτεκτονικές, σχεδιάζουμε λύσεις και εγκαθιστούμε συσκευές με πολλά ή χωρίς καθόλου καλώδια, καθώς και έξυπνα δίκτυα για οποιαδήποτε επιχείρηση ή για το σπίτι μας. Αν και η τεχνολογία φέρνει τους ανθρώπους πιο κοντά βελτιώνοντας τη μεταξύ τους επικοινωνία και συνεργασία, δεν αποτελεί και τη «μαγική λύση». Μπορεί να μην ανταποκρίνεται στις σύγχρονες απαιτήσεις για αύξηση της παραγωγικότητας, καλύτερη απόκριση, μειωμένες δαπάνες – με υπεύθυνο και φιλικό προς το περιβάλλον τρόπο. Ή, μήπως, όχι;

Στις αρχές του έτους η Cisco επελέγη από το Υπουργείο Εξωτερικών της Δανίας ως ο επίσημος πάροχος τεχνολογίας της Συνόδου Κορυφής (COP15), της ετήσιας διάσκεψης των μελών της Σύμβασης Πλαίσιο των Ηνωμένων Εθνών για την Κλιματική Αλλαγή, η οποία θα αξιολογήσει την πρόοδο που έχει συντελεστεί στην αντιμετώπιση του προβλήματος της Κλιματικής Αλλαγής. Στόχος της COP15 είναι να καταλήξουν τα έθνη σε μία παγκόσμια συμφωνία για τη μείωση των εκπομπών αερίων του θερμοκηπίου που είναι αποτέλεσμα των ανθρώπινων δραστηριοτήτων.

Η Cisco δημιούργησε την Global Climate Change Meeting Platform, ένα ισχυρό δίκτυο σχεδιασμένο ώστε να βοηθήσει τους συμμετέχοντες στην COP15 καθώς και τους μετόχους σε όλο τον κόσμο να συναντηθούν και να συζητήσουν σχετικά με τον χρόνο, τα χρήματα και τις δαπάνες διοξειδίου του άνθρακα που αφορούν τις μετακινήσεις.

Προσφέρουμε μία νέα μορφή συνεργασίας, πλουσιότερη από ποτέ, χωρίς όρια μεταξύ επιχειρήσεων, χωρών και ηπείρων, που υπερβαίνει τα χρονικά και φυσικά σύνορα. Προσφέρουμε μία πλατφόρμα συνεργασίας που δίνει στους ανθρώπους τη δυνατότητα να επικοινωνούν, και στις πληροφορίες τη δυνατότητα να διακινούνται και να κοινοποιούνται συνεχώς, χωρίς σύνορα. Οι αριθμοί εντυπωσιάζουν: Η Global Climate Change Meeting Platform της Cisco προσέφερε δυνατότητες live video, audio και διάσκεψης μέσω διαδικτύου σε περισσότερους από 12.000 συμμετέχοντες από περισσότερες από 192 χώρες! Εξάλλου, περισσότεροι από 3.000 δημοσιογράφοι από όλο τον κόσμο παρακολούθησαν την εκδήλωση, η οποία ήταν η πιο σημαντική δραστηριότητα που διοργανώθηκε φέτος σε σχέση με το περιβάλλον. Μία δραστηριότητα η οποία θα συμβάλλει στο να βελτιώσει το βιοτικό μας επίπεδο.

Δεν γνωρίζω εάν και κατά πόσο η ζωή μας θα γίνει καλύτερη ή εάν το μέλλον των παιδιών μας θα γίνει πιο «πράσινο». Το μόνο που γνωρίζω είναι ότι για να σημειωθεί πρόοδος απαιτείται καινοτομία. Και η καινοτομία δεν έρχεται με «μαγικά». Πρέπει οι άνθρωποι να μοιράζονται ιδέες, σκέψεις και απόψεις μέσω μίας πλατφόρμας συνεργασίας. Εργαζόμαστε με την τεχνολογία. Παρ’ όλα αυτά, πιστεύουμε ότι μπορούμε να αλλάξουμε τον τρόπο με τον οποίο οι άνθρωποι εργάζονται, ζουν, διασκεδάζουν και μαθαίνουν, επειδή τόσο η τεχνολογία όσο και η αλλαγή βασίζονται στην καινοτομία. Στην καινοτομία βασίζει και η Cisco τη στρατηγική της.

marketing-greece@cisco.com

Advertisements

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Google+

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Google+. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

w

Σύνδεση με %s