Ενοποιημένες Επικοινωνίες και Περιβάλλον

Η χρήση της εικονικής συνεργασίας για βελτίωση της περιβαλλοντικής βιωσιμότητας

Η ύπαρξη μίας στρατηγικής «Πράσινης Πληροφορικής» αποτελεί απαραίτητη προϋπόθεση τόσο στον δημόσιο όσο και στον ιδιωτικό τομέα. Οι επιχειρήσεις αρχίζουν να ανταποκρίνονται τόσο στον αντίκτυπο της κλιματικής αλλαγής όσο και σε εκείνον των αυξανόμενων ενεργειακών δαπανών, λαμβάνοντας μέτρα για τη μείωση των εκπομπών αερίων που συμβάλλουν στο φαινόμενο του θερμοκηπίου.

Οι επιχειρήσεις έχουν σοβαρούς λόγους να προχωρήσουν σε τέτοια μέτρα. Οι λόγοι αυτοί ποικίλουν, από τις ρυθμιστικές απαιτήσεις μέχρι την αυξημένη πίεση από τους επενδυτές και τη συνεχώς αυξανόμενη ζήτηση των καταναλωτών για πιο φιλικά προς το περιβάλλον προϊόντα.

Καθώς οι δαπάνες για την ενέργεια αυξάνονται, το έργο αποκτά επείγοντα χαρακτήρα. Εν τω μεταξύ, πολλά από τα μέτρα που έχουν ληφθεί για μείωση των περιβαλλοντικών επιπτώσεων βελτιώνουν την οικονομική απόδοση. Οι επιχειρήσεις πρέπει να αγκαλιάσουν τις προκλήσεις της κλιματικής αλλαγής και των αυξανόμενων ενεργειακών δαπανών με τρόπο βιώσιμο και με καλή σχέση κόστους – απόδοσης, και η Πληροφορική μπορεί να διαδραματίσει σημαντικό ρόλο σε αυτή τη διαδικασία.

Πολλές εταιρείες έχουν αρχίσει να αντιλαμβάνονται ότι τα μέτρα για μείωση των εκπομπών αερίων του θερμοκηπίου συμβαδίζουν με άλλους στόχους, όπως η αύξηση της παραγωγικότητας και της ευελιξίας της επιχείρησης, η μείωση των δαπανών και η βελτίωση της εικόνας του εμπορικού σήματος. Τα παραπάνω πλεονεκτήματα ανταποκρίνονται στις ανταγωνιστικές απαιτήσεις των παγκόσμιων αγορών, καθώς και στην ευρύτερη στροφή προς μία εικονική ομαδική συνεργασία.

Η Cisco® πιστεύει ότι υπάρχουν πολλοί τρόποι με τους οποίους το τμήμα Πληροφορικής μπορεί να βοηθήσει τις επιχειρήσεις να βελτιώσουν την περιβαλλοντική τους απόδοση. Στους τρόπους αυτούς περιλαμβάνεται η βελτίωση της ενεργειακής αποδοτικότητας η οποία μπορεί να επιτευχθεί από προϊόντα και συστήματα που αναπτύσσονται εσωτερικά∙ η χρήση του δικτύου ως πλατφόρμα για την παρακολούθηση, μέτρηση και διαχείριση της κατανάλωσης ηλεκτρικής ενέργειας∙ και η υλοποίηση λύσεων που προσφέρουν διαδικασίες ευέλικτες, που αξιοποιούν τη συνεργασία των εργαζομένων και μειώνουν την ανάγκη μετακίνησης.

Η Cisco θεωρεί την υιοθέτηση θετικών περιβαλλοντικών πρακτικών ουσιώδη για την αντιμετώπιση των επιχειρηματικών προκλήσεων του μέλλοντος. Η ατζέντα της «πράσινης επιχείρησης» θα διαδραματίσει σημαντικό ρόλο στη δημιουργία ενός νέου μοντέλου εργασίας και επικοινωνίας. Η συγκεκριμένη ατζέντα είναι πιθανόν μαζί με τη συνεργασία να αποτελέσει το κλειδί για την αύξηση της παραγωγικότητας, της ευελιξίας και της καινοτομίας, ενώ η έμφαση στην αποτελεσματική διαχείριση κινδύνων θα εξασφαλίσει επιχειρηματική συνέχεια και συμμόρφωση.

Τρεις είναι οι βασικοί τρόποι με τους οποίους οι τεχνολογίες ενοποιημένων επικοινωνιών μπορούν να βοηθήσουν τους οργανισμούς να εκπληρώσουν τέτοιες ανάγκες. Εστιάζουν στο πώς θα μειώσουν τα ταξίδια στελεχών της επιχείρησης, πώς θα υλοποιήσουν την τηλεεργασία και θα μειώσουν τις μετακινήσεις από και προς την εργασία, καθώς και στο πώς θα χρησιμοποιήσουν καλύτερα τον χώρο του γραφείου. Και τα τρία περιλαμβάνουν έξυπνη ανάπτυξη συνεργατικών επικοινωνιών, ενώ μπορούν να συμβάλλουν ουσιαστικά στη μείωση των εκπομπών διοξειδίου του άνθρακα.

marketing-greece@cisco.com

Advertisements

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Google+

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Google+. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

w

Σύνδεση με %s