Ενσωματώνοντας Αρχιτεκτονικές για μία εμπειρία πραγματικά «Χωρίς Περιορισμούς»

Γράφει ο <a title=»blocked::http://blogs.cisco.com/author/JawaharSivasankaran/
Posts by Jawahar Sivasankaran» href=»http://blogs.cisco.com/author/JawaharSivasankaran/» target=»_blank»>Jawahar Sivasankaran

Οι επιχειρήσεις και οι διαδικασίες Πληροφορικής διέρχονται πολύ σημαντικές αλλαγές τα τελευταία χρόνια. Από την άποψη της ανάπτυξης προϊόντων, τεχνολογιών και λύσεων που επιλύουν συγκεκριμένες τεχνικές ανάγκες, οι επιχειρήσεις του κλάδου της Πληροφορικής αναζητούν τρόπους να αυξήσουν την αποδοτικότητα και την αποτελεσματικότητα των συστημάτων και διαδικασιών, στρέφοντας την προσοχή τους στις «Υπηρεσίες».

Στο τμήμα Πληροφορικής της Cisco βιώνουμε τη διαδρομή «τα πάντα ως υπηρεσία», ενώ η ενσωμάτωση αρχιτεκτονικών μέσα στην υποδομή αποτελεί προτεραιότητα στρατηγικής σημασίας που ανταποκρίνεται στον συγκεκριμένο στόχο. Εστιάζουμε την προσοχή μας στην υποδομή και συγκεκριμένα στις εξής αρχιτεκτονικές – Datacenter/Virtualization, Δίκτυο Χωρίς Περιορισμούς, Συνεργασία και Βίντεο.

Καθώς επεκτείνουμε τις δυνατότητες του Δικτύου Χωρίς Περιορισμούς στο δίκτυό μας, η σημασία της εξέλιξης του δικτύου για την ενσωμάτωση γίνεται φανερή. Στη Cisco η αρχιτεκτονική των Δικτύων Χωρίς Περιορισμούς δένει καλά με άλλες αρχιτεκτονικές που αναφέραμε πιο πάνω, καθιστώντας πιο αποδοτική την παροχή «IT Υπηρεσιών». Για παράδειγμα – Η Cisco παρέχει laptops στους εργαζομένους της και στους αναδόχους/παρόχους που εργάζονται αποκλειστικά σε δικά της project. Καθώς η κοινότητα των χρηστών προχωρεί προς την ύπαρξη «οποιασδήποτε συσκευής», με την οποία προτιμάει κανείς να εργάζεται μέσα από μία ποικιλία τερματικών συσκευών, η Cisco καταστρώνει μία στρατηγική Virtual Desktop η οποία προσφέρει πρόσβαση σε οποιαδήποτε συσκευή, οποιαδήποτε στιγμή και από οποιοδήποτε σημείο. Η πρώτη ομάδα επιχειρηματικών αναλύσεων περιλαμβάνει συνεργάτες καθώς και νέες εξαγορές. Οι δυνατότητες ‘Virtualization Experience Infrastructure’ (VXI) θα δώσουν στη Cisco την ευκαιρία να ενσωματώσει σημαντικές αρχιτεκτονικές, ώστε να προσφέρει στον πελάτη μεγαλύτερη ικανοποίηση και βελτιωμένη αποδοτικότητα Πληροφορικής, ενώ ταυτόχρονα συμβάλλουν στην περικοπή δαπανών για την επιχείρηση.

Σκεφθείτε ένα σενάριο όπου οι επιχειρήσεις της Πληροφορικής υποστηρίζουν τα ακόλουθα:

• Ενοποιούν τα δεδομένα σε περιβάλλοντα Virtualized Data Center,

• Δίνουν στους χρήστες τη δυνατότητα πρόσβασης σε δεδομένα από απομακρυσμένα σημεία του κόσμου (συνήθως πάνω από WAN ή VPN), χρησιμοποιώντας Virtual Desktops χωρίς να υποβαθμίζουν την εμπειρία του χρήστη,

• Παρέχουν ασφάλεια σε τερματικές συσκευές, δεδομένα και εφαρμογές (ενώ παράλληλα τις διατηρούν σαφείς για τον τελικό χρήστη), και τέλος

• Προσφέρουν μία πλούσια γκάμα εργαλείων συνεργασίας και βίντεο.

Χωρίς την προσέγγιση μίας ολοκληρωμένης αρχιτεκτονικής, αυτή η πανάκεια μπορεί εύκολα να μετατραπεί σε έναν κακό εφιάλτη για την υποστήριξη της Πληροφορικής, τη συμμόρφωση, την ικανοποίηση του πελάτη…για να αναφέρουμε μερικά αρνητικά. Δίνοντας έμφαση στην «υπηρεσία» και εναρμονισμένη με τις επιχειρησιακές και τεχνικές αρχιτεκτονικές, η Πληροφορική της Cisco οδεύει σταθερά προς την υποστήριξη μίας εμπειρίας πραγματικά «Χωρίς Περιορισμούς». Η ανάπτυξη, για παράδειγμα, της λύσης Cisco AnyConnect προσφέρει απρόσκοπτη πρόσβαση σε εταιρικά δεδομένα, καθώς και βελτιωμένη ασφάλεια, όχι μόνο όταν ο χρήστης έχει πρόσβαση στο εταιρικό δίκτυο, αλλά και όταν δεν είναι συνδεδεμένος με αυτό. Η απόδοση της εφαρμογής και οι δυνατότητες βελτίωσης του WAN επιτρέπουν στη Cisco να προσφέρει παρόμοια επίπεδα υπηρεσιών (σε σύγκριση με εκείνα των εγκαταστάσεων του Campus) στους χρήστες που βρίσκονται σε απομακρυσμένες εγκαταστάσεις, ενώ διατηρούν χαμηλές τις δαπάνες της Πληροφορικής. Εξάλλου, η ολοκληρωμένη ασφάλεια που παρέχει η IronPort Web Security Appliance προστατεύει τις τερματικές συσκευές και ολόκληρη την υποδομή από το επικίνδυνο malware.

Έχουμε πολλά να μάθουμε ακόμα στην πορεία μας προς τη μετάβαση μίας εμπειρίας «Χωρίς Περιορισμούς», και θα εξακολουθήσουμε να τα μοιραζόμαστε μαζί σας!

marketing-greece@cisco.com

Advertisements

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Google+

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Google+. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

w

Σύνδεση με %s